Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje zout toe.
Bereid het brownie beslag volgens de bereidingswijze op het pak Dr. Oetker Brownies. Leg het bakpapier op de bakplaat en vet de randen van de bakplaat in. Verdeel het beslag daarna over de bakplaat (in plaats van in kartonnen bakvorm).
Positie rooster: Midden
Baktijd: 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Óndertussen hak je amandelen en chocolade wat fijner, meng daar de karamel doorheen. Haal de bakplaat uit de oven. Strooi het mengsel over de taart en druk het licht aan. Bak de Brownie daarna midden in de oven gedurende 15 minuten.
Haal de Brownie uit de oven. Bestrooi de Brownie met marshmallow en bak de Rocky Road Brownie ongeveer 5 minuten totdat de marshmallow goudbruin kleuren. Laat de Brownie volledig afkoelen op een rooster. Gebruik een lepel om met de salted caramel strepen over de brownie te trekken. Snijd hem daarna in kleinere stukjes.
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies