Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Vet de springvorm in met boter of bakspray.
Doe het water en de kristalsuiker in een pan en breng dit aan de kook.
Voeg het citroensap toe en laat het 5 minuten koken, regelmatig roeren.
Haal de siroop van het fornuis en laat het afkoelen.
Doe de mix voor revani, de eieren en de melk in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.
Bak de revani in het midden van de voorverwarmde oven in 35-40 minuten gaar en goudbruin,
Baktijd: 35 - 40 Minuten
Laat de revani 1-2 minuten afkoelen in de springvorm.
Snijd de revani in ca. 16 stukjes. Doe dat voorzichtig, niet met het mes over de bodem om beschadiging van de bakvorm te voorkomen.
Schenk de afgekoelde siroop geleidelijk over de revani heen met behulp van een juslepel of grote lepel.
Wacht tot de revani de siroop volledig heeft opgenomen.
Verwijder de rand van de springvorm en laat de revani afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake