Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden. Hak de pecannoten grof.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Mix de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.
Spatel de grofgehakte pecannoten door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm.
Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
Baktijd: 40 Minuten
Steek met een ronde steekring 4-6 cirkels uit de brownievorm. Druppel wat van de
gesmolten chocolade onderaan de brownie en plak hiermee het bitterkoekje vast. Kleef hier weer een rode smartie op vast als neus.
Plak per brownie twee pretzels vast als gewei, en maak elk rendiertje af met twee suikeroogjes.
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies