Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Verdeel de kruimelbodem over de siliconenvormpjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vormpjes in de koeling.
Doe 300 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat kwark en slagroom direct uit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng de ingrediënten met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtig geheel.
Doe het taartmengsel in een spuitzak met glad spuitmondje. Neem de vormpjes uit de koeling en verdeel het mengsel met de spuitzak over de kruimelbodem. Laat de taartjes ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 180 Minuten
Klop de slagroom, suiker en klop-fix tot een stevig mengsel en schep in een spuitzak. Haal de
opgestijfde kwarktaartjes uit de bakvorm en spuit op elke taart twee wolken van slagroom. Knip
de regenboogmatten op maat en steek in de twee wolkjes.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart