Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Vouw de bakvorm volgens de instructies
Doe de Red Velvet Cake mix, de eieren, 2 eetlepels water en 100 ml slagroom in een kom. Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift.
Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig Red Velvet Cake beslag.
Verdeel het beslag over de bakvorm. Was de beslagkom en de garden direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de Red Velvet Cake in 45-50 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een prikker in de cake om te controleren of hij gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de Red Velvet Cake gaar. Zo niet, bak de Red velvet dan nog 5 minuten langer.
Tip: Laat de Red Velvet Cakes minimaal 30 minuten afkoelen voordat je ze horizontaal doormidden snijdt.
Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad.
Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 ml) toe en mix het geheel, met de mixer op de laagste stand, nogmaals in een halve minuut tot een dikke topping. Mix de topping daarna ongeveer twee minuten, op de hoogste stand, tot een luchtige topping.
Kleur de witte rolfondant met geel en blauw. Per 1 blauwe druppel heb je 3 druppels geel nodig.
Voeg de kleurstoffen beetje bij beetje toe totdat je de gewenste kleur hebt bereikt.
Rol de groene fondant uit tot een lange strook. Snij deze zodat de randjes recht zijn en hij even dik is als de hoogte van de cake partjes.
Meng 1 tl gel kleurstof in de kleur donkergroen met ½ tl water. Met een schone verfkwast die alleen voor voedsel wordt gebruikt, begin je met het schilderen van de voedselkleurstof op de schil. Schilder de strepen over de korte kant. Gebruik een vegende, heen en weer gaande beweging met het penseel.
Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je de cake horizontaal doormidden. Halveer vervolgens elke helft in de lengte en snijd elke helft in 6 punten, zoals watermeloenpartjes. Je hebt nu in totaal 12 partjes. Smeer de achterkant van de partjes in met een dun laagje van de roomkaas topping. Plak er nu een stukje groen fondant op. Druk de chocolate chips als pitjes in de red velvet partjes.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake
Cake