Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Vouw de bakvorm naar instructies op de verpakking en zet deze op de bakplaat.
Smelt 120 g boter. Doe 20 Oreo koekjes in de keukenmachine en verpulver deze gedurende 60 seconden. Schep de kruimels in een grote kom en schenk hier de gesmolten boter bij. Meng dit samen.
Schep de helft van de oreomix, met behulp van een grote lepel, in de bakvorm (op de bakplaat!) en druk deze goed aan.
Doe de Red Velvet taartmix, de eieren, 100 ml slagroom en 2 eetlepels water in een beslagkom.
Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift. Klop het geheel daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag over de oreolaag in de bakvorm. Was de beslagkom en de gardes direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in 45-50 minuten gaar.
Baktijd: 25 - 50 Minuten
Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog (er zit geen taartbeslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de Red Velvet taart dan nog 5 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat hem in de bakvorm gedurende 30 minuten goed afkoelen
Snijd, wanneer de Red Velvet taart voldoende is afgekoeld, met een mes de kartonnen bakvorm los van de Red Velvet Cake.
Snijd de red velvet cake horizontaal doormidden met een scherp broodmes zodat de bovenkant en een onderkant ontstaat. Laat de boven- en onderkant goed afkoelen, voordat je hem decoreert.
Doe de 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met gardes glad.
Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 ml) toe en mix het geheel nogmaals in een halve minuut met de mixer op de laagste stand tot een dikke massa.
Mix de topping daarna met een mixer met gardes in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
Leg de afgekoelde bovenste helft op een taartrooster en bestrijk de onderste helft met 1/4 van de roomtopping gevolgd door de tweede helft van de oreomix.
Plaats nu de bovenkant op de bestreken onderste helft en bedek ook de bovenkant met 1/4 van de topping. Bedenk tot slot de zijkant met 1/4 van de topping. Strijk de topping aan alle kanten glad met een groot mes of met de bolle kant van een lepel.
Kruimel vervolgens, met behulp van je handen, drie oreo’s en strooi deze op de roomtopping. Druk de overige oreo’s (staand) in de taart. Schep ¼ van de roomtopping in de spuitzak en vorm toefjes tussen de oreo’s.
Bewaar de taart, afgedekt, tot aan serveren in de koeling.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart