Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakevormpjes in een muffinbakblik of op een bakplaat.
Doe de Red Velvet Taartmix in een kom en voeg de eieren, 2 eetlepels water en 100 ml slagroom toe. Roer het met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad geheel. Klop het daarna in 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig Red Velvet beslag.
Verdeel het Red Velvet beslag over de cupcakevormpjes met twee eetlepels of een spuitzak. Vul ze ongeveer tot de helft.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakevormpjes in een muffinbakblik of op een bakplaat.
Laten de Red Velvet Cupcakes helemaal afkoelen.
Doe de mix voor topping (uit het pak) in een beslagkom en voeg 150 ml slagroom, 1 tl vanille aroma en Mon Chou toe. Roer het, met de mixer op de laagste stand, ongeveer een halve minuut door. Voeg rode kleurstof toe. Klop het daarna, met de mixer op de hoogste stand tot een luchtige crème.
Begin met een klein bolletje choco fondant en maak hier een kegel van, dit is de binnenkant van het roosje. Maak aan 1 kant van de rondjes de buitenkant wat platter zodat het wat meer op een blaadje lijkt. Vouw nu 1 blaadje om de kegel heen. Daarna plak je de blaadjes een voor een losjes aan de bovenkant om de basis heen. Snijd het overtollige fondant af. Maak zo een voor een de roosjes
Vul een spuitzak met de rode topping. Spuit tot een mooie toef crème op de cupcakes en steek er een choco fondant roosje in. Bewaar de Red Velvet cupcakes tot moment van serveren in de koeling.
Rol een stukje witte fondant uit en steek met de ronde 3 cm uitsteker drie keer 8 of 10 rondjes uit om 3 roosjes te maken.
Plaats de cupcakes in de oven en bak ze in ongeveer 20-22 minuten gaar.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes