Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de 100 gram boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg hieraan de redvelvet cakemix, 70 gram bloem en 1 ei toe. Voeg als laatste de chocolate chips toe. Kneed door tot er een deeg ontstaat.Rol het red velvet deeg uit tot een lange staaf, snijd deze in 8 gelijke stukken en een klein stukje extra. Gebruik dit kleine stukje om een mini koekje te vormen en bak dit mee, zodat je het later kunt verkruimelen voor de decoratie.
Is je koekjesdeeg te zacht om te verwerken? Leg het dan kort in de vriezer zodat het steviger wordt en makkelijker te vormen is.
Draai van deze plakken een ronde bal en leg de plakken vervolgens op de bakplaat. Druk de bal nog iets plat.
Bak de red velvet cookies af in 15-18 minuten, laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster.
Doe de 100 g MonChou® in een kom en mix deze met een mixer met gardes glad. Voeg de toppingmix uit de bakmix, de roomboter en de slagroom toe en mix het geheel op de laagste stand tot een dikke massa. Verhoog daarna de snelheid en mix de topping in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige textuur. Schep de topping in een spuitzak en spuit een spiraal op elk koekje. Verkruimel het mini koekje en strooi de kruimels eroverheen als decoratie.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis