Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop.
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Doe de mix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Voeg de rode kleurstof en het cacao poeder toe en klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Spatel vervolgens de chocolate chips door het beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de Red Velvet cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar.
Baktijd: 22 - 24 Minuten
Bereid ondertussen de topping, klop de boter enkele minuten tot deze luchtig is.
Voeg vervolgens de roomkaas en poedersuiker toe en meng samen tot een romige frosting.
Versier de Red Velvet cupcakes met de frosting en bestrooi vervolgens ruimhartig met de suikerhartjes.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes