Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in met boter of bakspray. Snij de rabarber in stukjes van 2 cm breed en doe ze in een mengkom. Voeg 50 gram basterdsuiker en 1 el bloem toe en roer goed door.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Doe de boter, de lichtbruine suiker en de vanillepasta in een grote kom en mix tot een romig geheel. Zorg dat de suiker volledig door de boter gemixt is.
Voeg de bloem toe aan het mengsel en mix totdat er een kruimelmengsel ontstaat. Zet apart tot later gebruik.
Doe de boter en de basterdsuiker in een beslagkom en mix tot een gladde massa. Voeg de losgeklopte eieren en de vanillepasta toe en mix tot een samenhangend geheel. Als het mengsel begint te schiften voeg je een eetlepel bloem toe.
Zeef de bloem, bakpoeder en gemalen amandelen over het mengsel en spatel door totdat alles gemengd is.
Giet het mengsel in de bakvorm en strijk glad. Verdeel de rabarber gelijkmatig over het mengsel en strooi tot slot de kruimeltopping over de rabarber heen. Zorg ervoor dat de rabarber helemaal bedekt is.
Zet de rabarber crumble cake in de oven en bak 60 minuten tot de topping goudbruin is.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake
Cake