Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 75 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer koekjes bodem door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de taartbodem in de koelkast.
Breng voor het beste resultaat, 300 ml champagne of prosecco vooraf op kamertemperatuur. De kwark en de slagroom gebruik je direct uit de koeling.
Doe de champagne, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem. Plaats de kwarktaart in de koeling en laat deze minimaal 2½ opstijven.
Opstijftijd: 150 Minuten
Versier de taart aan de zijkant met de goudkleurige balletjes uit het Chocofantasie. Houd wat balletjes achter voor de tijdsaanduiding tussen de cijfers.
Neem uit het doosje Letters en Cijfers de 3, 6, 9 en 12. Maak op een schoteltje een papje van het goudpoeder en de zonnebloemolie. Verf de cijfers met een kwastje goud.
Knip uit papier de cijfers van de klok.
Leg de cijfers, wijzers en stippen (cijferaanduiding) voorzichtig op de taart.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart