Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodems van de cocktailglazen gelijkmatig met het mengsel van gesmolten boter en kruimelbodemmix. Druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel en zet de glazen ongeveer 10 minuten in de koelkast.
Doe de vanille wodka en passievrucht (150 g) (op kamertemperatuur 10-20℃), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Voor een alcoholvrije variant, vervang 100 ml vanillewodka door 100 ml vanillesiroop voor dezelfde heerlijke smaak.
Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over in de glaasjes. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.
Doe het eiwit in een kom en klop het eiwit op tot het iets wit wordt. Voeg de suiker toe en klopt het eiwit totdat het stijf is.
Decoreer de glaasjes met eiwitschuim en een halve passievrucht. Serveer daarnaast een shotglaasje prosecco.
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes