Verwarm de oven voor. Gebruik de Bakspray om de springvorm in te vetten. Meng de suiker met de hazelnoten en verdeel het over de springvorm. Rasp het vruchtvlees van de pompoen grof, meng het met de suiker en de hazelnoten en verdeel het over de springvorm.
Rol het deeg uit het werkblad tot een doorsnede van 26 cm (grootte van de springvorm) en leg het over de pompoenvulling.
Zet de springvorm op het rooster in de oven en laat de pompoentaart ongeveer 45 minuten bakken. Laat de pompoentaart in de springvorm afkoelen en stort de pompoentaart daarna uit op een schotel.
Baktijd: 45 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Zeef de bloem. Doe het in een mengkom en voeg de vanillesuiker, het eigeel, het water en de boter bij de bloem. Kneed het geheel met de mixer (deeghaken) even op de laagste en daarna op de hoogste stand tot een kruimelig deeg.
Leg het kruimelige deeg op een licht met bloem bestrooid werkblad en kneed het verder tot een glad deeg. Laat het deeg minstens 1 uur afgedekt op een koele plaats rusten.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis