Haal de bakplaat uit de oven, verwarm de oven voor en leg alvast een vel bakpapier op de bakplaat.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Doe de pizzabodemmix in een beslagkom en voeg de 250 ml koud water en 2 eetlepels olijfolie toe.
Kneed dit met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg en kneed daarna het deeg met de handen nog een paar keer goed door. Is het te plakkerin, voeg dan nog een wat extra bloem toe.
Leg het deeg op het aanrecht en bestrooi met wat bloem. Druk of rol het deeg dun uit (ca ½ cm dik). Leg het dan op de bakplaat en drukken verder uit naar de randen. Vorm een klein opstaand randje en bestrijk dit met olie.
Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem.
Snijd de courgette, de aubergine en de tomaten in blokjes. Bak de aubergineblokjes kort aan in een koekenpan met een klein beetje olijfolie.
Bedek de saus met de courgette, aubergine en tomaat.
Strooi tot slot de geraspte kaas erover en plaats de pizza iets onder het midden van de oven en bak in circa 25 minuten gaar.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis