Zeef het bakmeel boven een kom, snijd de boter hierin met twee messen klein, voeg suiker, vanillesuiker en ei toe. Kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg (of gebruik de keukenmachine met messen hiervoor). Maak er een bol van en leg deze 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet het in.
Baktijd: 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Leg het plaatkoek deeg op de bakplaat en leg er een stuk plasticfolie over. Rol het deeg uit met een deegroller tot een lap van ongeveer 36x24 cm. Bak de plaatkoek in het midden van de oven.
Schuif de koekbodem op een rooster. Bestrijk de nog warme koekbodem met aardbeiensaus.
Maak de 'extra romige banketbakkersroom' volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.
Verdeel de banketbakkersroom over de plaatkoek. Zet de plaatkoek ongeveer 2 uur in de koelkast zodat de room kan opstijven.
Snijd de kiwi in stukjes, was het zomerfruit en snijd de aardbeien doormidden. Verdeel het zomerfruit over de plaatkoek.
Verdeel de munt blaadjes over het fruit en strooi er eventueel wat geraspte kokos over!
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis