Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met olie.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Voor de topping: was en schil, laat uitlekken en snijd eventueel alvast de ingrediënten voor de smoeltjes op de pizza's. Doe de ingrediënten alvast in schaaltjes net als de bijgeleverde tomatensaus.
Met deegstekertjes is het mogelijk om salami of paprika uit te steken voor bijvoorbeeld ogen of een mond.
Doe de bodemmix in een beslagkom en voeg 200 ml koud water en de olijfolie toe.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Kneed het nogmaals met de handen een aantal keer goed door.
Bestrooi het deeg met bloem. Rol het deeg uit met een deegroller. Neem bijvoorbeeld een pannendeksel en druk of snijd cirkels uit het deeg van ongeveer 15 centimeter doorsnede. Leg het deeg op het bakpapier of op de ingevette bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de mini pizza’s.
Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem. Bedek de saus met de voorgesneden ingrediënten en maak vrolijke gezichtjes van de pizza’s.
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de pizza gezichtjes in 10 minuten gaar.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis