Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Was - indien nodig - de groentes voor de pizza. Snijd de ingrediënten in rondjes, plakjes, schijfjes en reepjes. Leg de rucola opzij voor bij het opdienen.
Doe de bodemmix in een beslagkom en voeg 200 ml koud water en de olijfolie toe.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Kneed het nogmaals met de hand een aantal keer goed door en verdeel voor twee grote eivorm pizza's het deeg in tweeën.
Knip een ei uit een A4 papier. Leg het deeg op het bakpapier of op de ingevette bakplaat.
Bestrooi het deeg met bloem en rol het deeg uit. Snijdt langs het papier de vorm van het ei uit.
Vorm een opstaand randje en bestrijk dit met olie. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem mooi vlak blijft tijdens het bakken.
Verdeel de tomatensaus uit het pizzapakket met de bolle kant van een lepel over de bodem.
Bedek de saus met de voorgesneden ingrediënten en versier het als een paasei.
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de ronde pizza in circa 18 minuten en de bakplaatpizza in 25 minuten gaar.
Baktijd: ongeveer 18 - 25 Minuten
Vergelijkbare recepten
Brood
Brood
Brood