Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier of vet deze in met wat zonnebloem- of olijfolie.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Verwijder indien nodig de pitten van de zwarte olijven en snijd ze in gelijke ringen. Laat de bollen mozzarella uitlekken en snijd deze in gelijke plakken. Halveer tot slot de ansjovisfilets.
Doe de pizzabodemmix in een beslagkom. Voeg water en olijfolie toe en kneed het met een mixer met deeghaken of met de hand tot een soepel deeg.
Kneed het deeg na met de hand en verdeel het deeg in vier gelijke delen. Druk het deeg plat, bestrooi met wat bloem en druk verder uit met de hand of met een deegroller. Verdeel de vier pizzabodems over de bakplaat. Maak voor iedere bodem een opstaand randje die je bestrijkt met wat olijf- of zonnebloemolie.
Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de vier pizzabodems.
Beleg ieder pizzabodem achtereenvolgens met de mozzarella, de zwarte olijven, de kappertjes, de ansjovis en de geraspte kaas.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de pizza’s in circa 15 minuten gaar. Garneer elke pizza met een handje rucola.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis