Verwarm de oven voor en leg bakpapier op de bakplaat of pizzavorm of vet deze in met wat olie.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Doe de helft van het pak pizzabodem origineel in een beslagkom en voeg 125 ml koud water en 1 eetlepel olijfolie toe.
Kneed dit met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg en kneed daarna het deeg met de handen nog een paar keer goed door. Is het te plakkerig, voeg dan nog een wat extra bloem toe.
Leg het pizzadeeg op de bakplaat of pizzavorm. Druk het deeg uit tot een ronde pizza van ongeveer ½ cm dik. Vorm een opstaande randje en bestrijk dit met wat olie.
Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem.
Bedek de saus met plakjes mozzarella, tomaat en verdeel hierover de 2 eetlepels pesto.
Plaats de pizza iets onder het midden van de oven en bak de pizza met mozzarella, tomaat en pesto in circa 18 minuten gaar.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis