Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met wat olie.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Doe de bodemmix in een beslagkom en voeg 200 ml koud water en de bijgeleverde olijfolie toe.
Laat de spinazie ontdooien en knijp het zachtjes uit zodat het minder vochtig is. Snijd de ui in ringen en het bolletje mozzarella in plakjes.
Kneed het deeg met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Kneed het nogmaals met de handen goed door. Leg het deeg vervolgens op het bakpapier of op de ingevette bakplaat.
Bestrooi het deeg met wat bloem en druk of rol het uit over de bakplaat. Maak een opstaand randje en bestrijk dit met wat olie.
Verdeel de bijgeleverde tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodem.
Verdeel de ingrediënten over de pizza, begin met de mozzarella, dan de spinazie. Draai de plakjes parmaham in elkaar, zodat deze op roosjes lijken en verdeel over de rest van de topping.
Strooi vervolgens de pijnboompitjes en wat uienringen over de pizza en maak af met een snufje peper en zout.
Bak de plaatpizza net iets onder het midden van de voorverwarmde oven in ca, 25 minuten.
Baktijd: 25 Minuten
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis