Verwarm de oven voor op en bekleed de bakplaat of eventueel een ronde pizzavorm met een vel bakpapier.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Voeg het water en de olijfolie toe aan de pizzabodemmix en kneed het geheel met een mixer of met je handen tot een soepel deeg.
Bebloem het aanrecht. Verdeel het pizzadeeg in tweeën en rol ieder deel uit tot een dunne, ronde plak. Zorg ervoor dat je de pizzabodems zo dun mogelijk uitrolt.
Leg de pizza's op de bakplaat. Maak een opstaand randje en wrijf de randen in met wat olijf- of zonnebloemolie.
Verdeel de tomatensaus over de bovenkant van de pizzabodems. Verdeel hierover de geraspte Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden.
Plaats de pizza's in het midden van de oven en bak ze in ca. 18 minuten gaar.
Baktijd: ongeveer 16 - 20 Minuten
Verdeel de carpaccio, de rucola, geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaten, zwarte peper en wat extra Parmezaanse kaas over de pizzabodems als deze nog warm zijn.
Besprenkel het geheel desgewenst met truffelolie en serveer de pizza's direct.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis