Verwarm de oven voor en leg bakpapier op de bakplaat of pizzavorm.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Halveer de cherrytomaatjes en snijd het bolletje mozzarella in plakjes.
Doe de pizzabodemmix in een beslagkom en voeg 125 ml koud water en 1 eetlepel olijfolie toe.
Kneed het geheel met de mixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg en kneed daarna het deeg met de handen nog een paar keer goed door. Is het te plakkerig? Voeg dan nog een wat extra bloem toe.
Leg het pizzadeeg op het aanrecht en bestrooi met wat bloem. Druk of rol het deeg dun uit (ca ½ cm dik) tot een ronde pizza. Leg het dan op de bakplaat of in de pizzavorm. Vorm een klein opstaand randje en bestrijk dit met (olijf)olie.
Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem.
Bedek de saus met de mozzarella en cherrytomaatjes. Bestrooi met de gedroogde kruiden.
Plaats de plaat iets onder het midden van de oven en bak de Caprese pizza in circa 18 minuten gaar.
Baktijd: ongeveer 16 - 20 Minuten
Garneer de Caprese pizza met blaadjes verse basilicum.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis