Meng in een kom de bloem, Baksoda, Backin en het zout.
Mix in een andere kom de boter en suiker tot een lichtgele en gladde massa.
Meng het ei erdoor. Voeg de Vanille Aroma en pindakaas toe en kneed de inhoud van beide kommen als geheel tot een mooi pindakoekjesdeeg.
Dek de kom met plasticfolie af en laat het pindakoekjes deeg 2 uur rusten.
Verwarm de oven voor.
Baktijd: 10 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Haal het pindakaas koekjesdeeg uit de koelkast en maak met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat; verdeel de koekjes over 2 bakplaten en zorg ervoor dat er ruimte tussen de koekjes blijft.
Hak de pinda’s grof en bestrooi de koekjes ermee. Bestrijk de koekjes met een kwastje licht met wat eigeel.
Bak de pindakaaskoekjes 10 minuten en laat ze 5 minuten uit de oven afkoelen voor je op een rek helemaal laat afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis