Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats de meegeleverde muffinvormpjes in een muffinbakblik of direct op de bakplaat. Verwarm de oven voor.
Doe de boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, de eieren en het water toe en mix het geheel op de laagste stand. Mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen). Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over de muffinvormpjes.
Positie rooster: Midden
Plaats de bakplaat of muffinblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 18 tot 20 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.
Breng in de tussentijd water aan de kook en giet dit in een kom.
Leg vervolgens het zakje glazuur in de kom gedurende minimaal 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakjes onderwater blijft.
Haal het zakje uit het hete water en kneed het zakje glazuur goed door.
Giet de glazuur in een kom en voeg hier een paar druppels rode en blauwe kleurstof aan toe. Roer de kleurstof door het glazuur totdat je een paarse kleur krijgt.
Pak vervolgens met een lepel een beetje glazuur en maak strepen op de muffins. Versier vervolgens met zilveren parels.
Vergelijkbare recepten
Muffins
Muffins
Muffins