Laat de halve perziken uitlekken in een zeef. Snijd vervolgens 3 á 4 stuks halve perziken in dunne plakjes en zet apart.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Leg op de koekbodem de plakjes perzik in een cirkel en zet het bakblik in de koelkast.
Doe 400 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het kwarktaartbeslag met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtig geheel.
Schenk de kwarkvulling op de taartbodem. Laat de taart minimaal 1½ uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 90 Minuten
Leg 4 gelatineblaadjes één voor één in koud water en laat ongeveer 5 minuten weken.
Pureer 200 g van de halve perziken en meng met 1 eetlepel citroensap.
Neem de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en leg ze vervolgens in een pannetje met 5 eetlepels van de perzikpuree. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken).
Laat het gelatinemengsel afkoelen tot kamertemperatuur en giet de gelatine, voordat deze begint te stollen, bij de rest van de perzikpuree. Giet de perzikgelei op de kwarktaart. Plaats in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.
Opstijftijd: 120 Minuten
Decoreer de taart met toefjes opgeklopte slagroom, de blauwe bessen en 1 of 2 halve perziken in partjes.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart