Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats de meegeleverde muffinvormpjes in een muffinbakblik of direct op de bakplaat. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Doe de boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, de eieren en het water toe en mix het geheel op de laagste stand. Mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen). Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over de muffinvormpjes.
Plaats de bakplaat of muffinblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 18 tot 20 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.
Positie rooster: Midden
Laat de muffins volledig afkoelen. Verwarm het zakje glazuur door het in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje glazuur uit het water en kneed het goed door. Knip vervolgens een klein hoekje van de glazuur zakje af (volg de kniprand) en knijp de inhoud uit in een kom. Voeg rode kleurstof en gele kleurstof toe aan het glazuur om een egale oranje kleur te creëren. Roer het glazuur goed door.
Giet het glazuur over de muffins. Decoreer als de glazuur nog nat is de muffins met Dr. Oetker Regenboogfantasie.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes