Maak het beslag voor de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over 3 bakjes. In één bakje laat je het beslag zoals het is. In het tweede bakje meng je enkele druppels blauwe kleurstof totdat het beslag een egaal blauwe kleur heeft. Meng in het derde bakje enkele druppels rode kleurstof tot het beslag een egale rode kleur heeft.
Voor het gemak kun je drie spuitzakken vullen met de verschillende kleuren beslag. Maar je kunt ook een lepel gebruiken om het beslag in de vormpjes te doen.
Begin met een laagje blauw, dan het 'witte' beslag en als laatste het rode beslag. Zorg dat de vormpjes niet voller worden dan ¾.
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Doordat je witte vormpjes hebt gebruikt ziet je na het bakken de kleuren van de Nederlandse vlag door het vormpje heen schijnen.
Baktijd: 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Bereid de botercrème zoals beschreven op de verpakking. Kleur de botercrème met enkele druppels oranje kleurstof. Als je de Kleurstof Stiften gebruikt kun je hiervoor rode en gele druppels mengen. Doe de oranje botercrème in een spuitzak met een spuitmond met grote ster en spuit een toef vanaf buiten naar binnen.
Rol een beetje gele marsepein uit tot een lange plak. Knip van te voren uit papier een vorm uit van een kroontje. Leg deze op het plakje gele marsepein en snijd de kroonvorm uit. Laat de kroon nog plat liggen en smeer deze heel dun in met een beetje botercrème. Zo dun zodat de kleur bijna niet zichtbaar is, maar het marsepein wel een beetje vettig. Strooi daarna de gouden glitter er overheen en schud het overtollige er zachtjes af. Vouw de kroon samen en bevestig de uiteinde aan elkaar.
Let op! Gebruik eetbare glitterpoeder.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes