Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Verdeel over het muffinblik 12 en nog 3 losse cupcake vormpjes of zet ze op een bakplaat. Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels (of ijsbolletjestang) over de 15 cakevormpjes. Er mag wat minder beslag in omdat de cupcakes laag mogen blijven.
Plaats het muffinblik en de overige op het rooster/bakblik in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes gaar in ca. 18/20 minuten. De cupcakes zijn gaar als u met uw vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 18 - 20 Minuten
Verwarm de zakjes glazuur door ze in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat de zakjes onder water blijven.
Haal de zakjes uit het water en kneed de zakjes goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand). Haal de glazuur zakjes uit het water en kneed ze goed door. Knip vervolgens een klein hoekje van de zakjes af langs de kniprand, en knijp de inhoud uit in een kom. Voeg rode en gele kleurstof toe aan het glazuur om een mooie oranje kleur te creëren. Roer het glazuur goed door zodat de kleuren gelijkmatig mengen. Giet het vloeibare glazuur over de afgekoelde cupcakes. Vul de papiertjes tot je geen cupcake meer ziet.
Als het glazuur nog niet opgedroogd is strooi je de de Dr. Oetker decoratie over het glazuur.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes