Met dit recept maak je twee tompoucetaartjes. Een tompoucetaartje is geschikt voor ongeveer 4 personen. Leg een stukje bakpapier op de bodems van de springvormen. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 g boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje mueslikruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de mueslikruimelbodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe de vanille vla en de yoghurt taartmix in een beslagkom. Klop het met een mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtige massa. Schenk het vanillemengsel in de springvormen en strijk glad.
Plaats de vanillevla taartjes minimaal 2½ uur in de koelkast.
Opstijftijd: 150 Minuten
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Steek met een van de springvormen cirkels uit de plakjes bladerdeeg.
Verwarm de oven voor. Prik met een vork gaatjes in de cirkels bladerdeeg. Bak ze 15 minuten en laat ze afkoelen.
Baktijd: 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Snijd ze na het afkoelen doormidden zodat je 4 dunnere bladerdeegcirkels krijgt.
Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Roze 5 minuten in heet water.
Haal de taartjes vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvormen, leg op ieder taartje een bladerdeegcirkel en verdeel de vloeibare glazuur gelijkmatig over de taartjes.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart