Meng de bloem met het zakje Gist. Voeg suiker, zout, olijfolie en handwarm water toe.
Kneed het met een mixer met deeghaken of met de hand in vijf minuten tot een mooi soepel brooddeeg.
Denk de kom af met een schone theedoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek.
Snijd uit de kaas 18 driehoekjes voor de top van de raket. Verwarm de oven voor.
Baktijd: 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit tot een lap van 40x45 cm.
Snijd uit de lange kant 18 gelijke repen. Wikkel deze repen om de knakworstjes, zorg ervoor dat de punt van de knakworst drie centimeter uitsteekt. Leg ze op een (ingevette of met bakpapier beklede) bakplaat.
Meng de melk met de eidooier en bestrijk de raketten er mee.
Laat de broodjes nog 10 minuten rijzen.
Bak de broodjes met knakworst in 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze even afkoelen. Zet ze daarna de kaaspuntjes op de raketten en klaar is het hartige broodje.
Je kunt de worstenbroodjes zowel warm als koud eten.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis