Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.
Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem en maak een opstaand randje van ongeveer 2 cm. Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.
Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.
Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het New York Cheesecake mengsel.
Vewarm de oven voor.
Baktijd: 45 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake mengsel over de bodem. Strijk het glad. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de oven aan staan.
Laat de cheesecake ongeveer tien minuten afkoelen op een rooster. Meng ondertussen de crème fraîche met de poedersuiker.
Verdeel de crème fraîche over de cheesecake en bak de cheesecake nog tien minuten in de warme oven.
Laat de New York Cheesecake afkoelen en zet 'm daarna nog minimaal vier uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart