Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 g margarine in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe de vruchtenyoghurt en de taartmix in een beslagkom. Klop het met een mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig kwarktaartmengsel.
Schenk het kwarktaartmengsel in de springvorm. Strijk met een vork gelijkmatige rechte lijnen in het oppervlak. Gebruik de vork opnieuw in een cirkel langs de rand.
Zet de nectarine-kwarktaart minimaal 2½ uur in de koelkast.
Opstijftijd: 150 Minuten
Haal de nectarine-kwarktaart vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvorm.
Was de nectarine onder de koude kraan en dep deze goed droog. Verwijder de pit en snijd de nectarine in gelijkmatige halve-maan partjes. Decoreer de taart in het midden met de nectarine.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart