Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.
Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ongeveer een halve minuut op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.
Verdeel de luchtige botercrème in twee gelijke delen. Meng door 1 deel van de massa dehelft van je zelfgemaakte salted caramelsaus. Mix op de middelste stand in circa 1 minuut tot een luchtige karamel-botercrème.
Vul beide spuitzakken. Eén met de naturel botercrème en een ander met de salted caramel botercrème.
Snijd de biscuittaart met een broodmes in drie gelijke lagen.
Verdeel op de eerste laag de salted caramel botercrème, dek af met een laag biscuitcake en verdeel hierover een laag naturel botercrème. Dek de 2 lagen tot slot af met de overgebleven laag biscuit en strijk tot slot de resterende botercrème rond de taart glad.
Hak de pecannoten grof. Verdeel de resterende Salted Caramelsaus over de bovenkant van de taart en laat langs de randen voorzichtig naar beneden druppelen. Garneer de Caramel Naked Drip Cake met de pecannoten en een handje salted caramel popcorn.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart