Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.
Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Vul de springvorm met het beslag (voor max. 2/3).
Was en snijd de appels doormidden en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels vervolgens in gelijke blokjes en meng met de kaneel, de suiker en de rozijnen. Verdeel de appels over een ovenschaal.
Plaats de gevulde springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Plaats tijdens de laatste 20 bakminuten ook de appelstukjes in de oven. Laat de taart na het bakken op een rooster afkoelen. Laat ook de gekarameliseerde appelstukjes afkoelen buiten de oven.
Verkruimel de bastognekoeken. Dit kan bijvoorbeeld met een keukenmachine of staafmixer.
Klop vervolgens de zachte roomboter op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg vervolgens de koekkruimels toe (houd een handje koekkruimels achter de hand voor de garnering van de taart). Klop de massa in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.
Snijd de afgekoelde taart met een broodmes over de lengte in 3 gelijke plakken en vul de taart met een laagje botercrème. Stapel de 3 lagen op elkaar en garneer de taart met de gekarameliseerde appelstukjes en rozijnen, fijnere bastogne kruimels en poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart