Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
Plaats de bijgeleverde muffinvormpjes in een muffin bakblik of direct op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Klop de boter zacht. Voeg de muffinmix, eieren en het water toe en mix op de laagste stand. Mix
vervolgens 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
Bak de muffins iets onder het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Baktijd: 20 Minuten
Klop voor de botercrème, de boter zacht en romig met een mixer.
Voeg de mix voor botercrème en melk toe en mix op de laagste stand goed door. Mix vervolgens op de middelste stand in één minuut luchtig.
Voeg naar wens een hoeveelheid gele kleurstof druppels toe aan de botercrème tot er een mooie gele kleur ontstaat.
Rol de rolfondant uit en meng met de gele en rode kleurstof tot een oranje kleur. Snijd vervolgens pootjes en snaveltjes uit het rolfondant.
Vul een spuitzak met de botercrème. Spuit een brede toef en een smallere op de muffins. Decoreer vervolgens met de pootjes, snavel en suikeroogjes.
Vergelijkbare recepten
Muffins
Muffins
Muffins