Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Klop in een beslagkom de 2 pakjes MonChou met een mixer met de gardes op de hoogste stand in 1 minuut glad.
Voeg vervolgens het water, de taartmix en het vanille extract toe aan de opgeklopte MonChou en meng op de middelste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 120 Minuten
Rasp de schil van de sinaasappel. Breng 100 ml water aan de kook, voeg de sinaasappelrasp toe aan het water en verwarm deze gedurende 2 minuten.
Schenk het sinaasappelsap in een grote pan en voeg de rasp en de geleisuiker toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en verwarm nog 4 minuten.
Lepel de marmelade in een potje en draai direct de deksel erop. Zet het potje omgekeerd neer en draai deze na een uurtje om. Zo verdeelt de sinaasappelrasp zich beter.
Opstijftijd: 60 Minuten
Versier de vanille sinaasappel MonChou taart met de sinaasappel marmelade en serveer direct.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart