Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 70 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Klop in een kom de MonChou met een mixer met gardes op de hoogste stand in 1 minuut glad.
Voeg het water en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.
Voeg de slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.
Hak de pepernoten in een hakmolen of keukenmachine fijn. Voeg deze, samen met de oploskoffiepoeder toe aan het taartmengsel. Mix nog 1 minuut op de laagste stand.
Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 120 Minuten
Meng de siroop en oploskoffiepoeder in een kommetje.
Versier de MonChou taart vlak voor het serveren met de koffie-siroopsaus en chocolade pepernoten on-top.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart