Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.
Baktijd: ongeveer 30 - 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Vervang 200 ml water voor 125 ml slagroom en 175 ml water. Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze van de verpakking (de helft).
Los de 3 theelepels oploskoffie op in 3 theelepels heet kraanwater en laat dit afkoelen. Bereid vervolgens de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tegelijkertijd met de melk en de mix, de oploskoffie toe.
Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.
Schep op het onderste deel van de taart de banketbakkersroom en verdeel het over de bodem. Leg het middelste deel van de taart op de room en druk deze zachtjes aan.
Tempereer eventueel de taartbodem (besprenkelen met likeur).
Schep ca. 1/3 deel van de mokkacrème op de middelste taartbodem en verdeel de crème over de mokka taart. Leg het laatste deel van de mokka taart op de crème en druk deze zacht aan. Tempereer eventueel de bovenkant van de mokka taart nogmaals.
Schep een deel van de crème op de mokkataart voldoende om de mokkataart geheel te bestrijken met crème (maskeren).
Decoreer de rand van de mokkataart met chocoladevlokken. Druk de chocoladevlokken met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de mokkataart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de mokkataart versierd is.
Verdeel de mokka taart eerst in twaalf punten ( niet snijden). Gebruik de overgebleven mokka crème om in mooie toefjes op de mokkataart te spuiten. Decoreer de mokkataart met bijvoorbeeld Dr. Oetker strooidecoratie en Dr. Oetker chocolade stiften.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart