Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de cocktailglaasjes gelijkmatig met de massa en druk dit aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het water, de blanke rum, water, limoensap, fijngehakte muntblad (totaal 300ml) (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagst door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voor een alcoholvrije variant, vervang je de 100 ml blanke rum door 50 ml limoensiroop en 50 ml muntsiroop of water voor dezelfde heerlijke smaak.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem in de glaasjes.
Laat de cocktailtoetjes ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.
Garneer de toetjes met en schijfje limoen en blaadjes munt!
Dit mojito-toetje is ideaal voor als je niet kunt kiezen tussen een cocktail en een toetje. Geen twijfel meer, gewoon genieten! Cheers!
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes