Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Bekleed de bodem van springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Verhoog voor deze kleinere hogere taart de bakvorm met een strook bakpapier aan de binnenkant van de vorm.
Doe de biscuitmix, de eieren en 50 ml water in een beslagkom en meng met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Bak de taart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen.
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Klop ondertussen de roomboter (op kamertemperatuur) op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de 250 koude melk en de inhoud van de zakjes Luchtige Botercrèmemix toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.
Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg 10 eetlepels frambozenjam (een voor een) toe en klop de botercrème in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.
Snijd de afgekoelde taart met een mes over de lengte in 2 gelijke plakken en vul de taart met een laagje botercrème.
Breng 3 eetlepels frambozenjam aan op de botercrème en leg er vervolgens (vries)verse frambozen op zodat de laag cake goed bedekt is. Stapel de lagen op elkaar en bestrijk de buitenkant van de taart met de resterende botercrème.
Spuit met een spuitzak met stermondje toefjes bovenop de taart met de overgebleven botercrème en plaats op elke toef een (vries)verse framboos.
Doe wat frambozenjam in een spuitzak (of puntsnoepzak of ziplockzakje) en knip een klein puntje van de onderkant (of hoek). Maak hiermee kleine hartjes aan de zijkant van de taart.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart