Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op. Vet de binnenkant van 6 kleine tulband bakvormen (Ø ca. 7 cm) in met wat bakspray of boter.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Breek 100 g melkchocolade in stukjes en doe de helft van de chocolade in een kleine hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water. Laat het au bain-marie smelten, haal de kom uit het water en laat 5 minuten staan.
Doe ondertussen de zachte boter of margarine in een kom en mix tot een gladde massa. Dit gaat het gemakkelijkst met een vrijstaande mixer of keukenmachine. Voeg suiker en het zakje vanillesuiker toe. Mix de eieren erdoor tot een luchtige massa ontstaat. Meng vervolgens de gesmolten chocolade erdoor.
Meng de bloem, het bakpoeder, de cacao en de melk in een kom. Voeg dit mengsel toe aan het chocolade eierbeslag en meng tot een gelijkmatig chocoladebeslag. Spatel tot slot de resterende grofgehakte stukjes chocolade (50g) erdoor.
Plaats de tulbandvormpjes op de bakplaat en verdeel de helft van het chocoladebeslag over de 6 bakvormpjes. Bak de mini chocolade cakejes in ongeveer 20 minuten gaar.
Baktijd: 20 - 25 Minuten
Laat de cakejes in de bakvorm ca. 5 minuten afkoelen. Draai ze vervolgens ondersteboven op een rooster en laat staan tot ze voldoende afgekoeld zijn om te hanteren. Stort vervolgens de cakejes los van de bakvorm op een rooster en laat volledig afkoelen.
Maak de cakevormpjes schoon, vet de binnenkant van de bakvorm opnieuw in met wat boter of een bakspray en vul met de rest van het chocoladebeslag. Bak ook deze cakejes in ca. 20 minuten gaar. Laat voldoende afkoelen voordat je de bakvormpjes verwijderd en de cakjes op een rooster stort om volledig af te koelen.
Baktijd: 20 - 25 Minuten
Ondertussen leg je alvast de zakjes Glazuur Choco in een kom met heet (tegen de kook aan) water. Zorg dat het goed onder water blijft en laat 10 minuten liggen. Haal het eerste zakje hierna uit het water en kneed goed zodat de inhoud volledig vloeibaar aanvoelt.
Maak de cakevormpje opnieuw goed schoon. Knip een hoekje van het zakje glazuur en vul de bodem van de vormpjes volledig met de chocolade. Plaats nu 6 chocolade cakejes terug in de vormpjes. Laat 30 minuten staan om af te koelen waarna je de cakejes weer omdraait, loswrikt van de vorm en op een rooster plaatst.
Maak opnieuw de vormpjes schoon en herhaal voorgaande stap met de resterende cakejes. Dit keer vul je de vormpjes tot voorbij de helft met de chocoladeglazuur, cakejes erin, 30 minuten afkoelen in de vorm en daarna omdraaien op het rooster.
Versier de mini chocolade party cakes door strepen over de tulbandjes te trekken met de chocolade decoratiestiften melk en/of karamel. Maak de cakejes feestelijk af met de glamourmix en/of kerstfeeststrooisels.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis