Verwarm de oven voor. Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de gist toe. Meng de bloem en gist zorgvuldig door elkaar. Suiker, zout, olie en water toevoegen en alles met de mixer (deeghaken), eerst kort op de laagste stand, daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een glad pizzadeeg kneden. Dek het pizzadeeg af en laat het 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Baktijd: ongeveer 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Kook ondertussen de broccoliroosjes in licht gezouten water gaar en laat deze uitlekken. Was de tomaten, droog ze af en snijd deze in schijfjes.
Bestrooi het pizzadeeg dun met bloem en haal het uit de mengkom en kneed het op een met bloem bestrooid werkvlak nogmaals goed door.
Verdeel het pizzadeeg in 12 stukken van gelijke grote, vorm van elk stuk een bol en rol deze uit tot cirkels met een diameter van ongeveer 12 cm.
Leg telkens 4 pizzadeeg cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het pizzadeeg met tomatenketchup, laat hierbij telkens 1 cm vrij aan de rand.
Beleg het pizzadeeg met salami, broccoli en tomaten, bestrooi ze met zout, peper en oregano en verdeel de kaas hierover.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven (alleen bij een heteluchtoven kunnen de bakplaat tegelijkertijd in de oven).
Bestrooi de mini pizza's voor het serveren met basilicum.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis