Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Wil je meerdere kleuren schuimpjes maken, verdeel de meringue dan over meerdere kommen. Voeg enkele druppels kleurstof toe en meng dit door de meringue.
Verwarm de oven voor (bij voorkeur heteluchtoven). Leg bakpapier op de bakplaat. Doe het spuitmondje op een spuitzak en vul de spuitzak met gekleurde meringue.
Baktijd: 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C
Temperatuur heteluchtoven: 100 °C
Spuit kleine toefjes van ca. 3 cm op de bakplaat. Je maakt kleine puntjes aan de toefjes door op het laatste moment de spuitzak omhoog te trekken. Laat minimaal 2 cm ruimte tussen de toefjes.
Vul een nieuwe spuitzak met een andere kleur meringue en maak zo verschillende kleuren schuimpjes.
Plaats de bakplaat onder het midden van de oven en bak de schuimpjes 60 minuten. Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzing op het zakje en doe het in een kommetje. Leg een klein stukje bakpapier op het werkblad. Zet nu alles klaar voor de decoratie van de schuimpjes. Doe op een bordje een beetje glittersuiker, op een ander bordje wat disco en op een derde bordje een andere kleur glittersuiker (of andere strooidecoratie). Dip de onderzijde van de schuimpjes voorzichtig in het glazuur. Druk de glazuurkant dan voorzichtig in een van de strooidecoraties. Leg de schuimpjes op het bakpapier en laat het glazuur enkele minuten hard worden.
Dip de mini confetti meringues in gesmolten chocolade of Dr. Oetker Glazuur Choco.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak