Kook wat water en giet het in een kom. Plaats het meegeleverde zakje chocoladeglazuur in de kom en zorg ervoor dat het ondergedompeld blijft.
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Smelt 1 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter in een steelpan. Laat het mengsel pruttelen gedurende 1 minuut nadat de boter gesmolten is, en blijf erbij.
Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de bodemmix erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.
Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het warme deeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.
Maak het steelpannetje en de lepel meteen schoon.
Smelt in een steelpan 5 eetlepels schenkstroop en 50 gram boter. Laat het mengsel nog 1 minuut zachtjes pruttelen terwijl je erbij blijft.
Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de mix voor karamelsaus erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.
Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de bodem.
Haal het zakje chocoglazuur uit het water en kneed het goed door.
Knip de bovenzijde van de verpakking open en giet het vloeibare glazuur over de karamelsaus en verdeel het over de bakvorm. Kantel hierbij voorzichtig de bakvorm zodat alle hoeken bedekt zijn met chocoglazuur.
Bereid de witte glazuur volgens de verpakking. Knip klein puntje van het zakje en trek smalle strepen over de chocoladelaag. Laat het Millionaire shortbread 1 uur in de koelkast uitharden.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak