Maak het beslag en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de biscuitbodem na het bakken uit de vorm en laat de biscuitbodem afkoelen.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 30 - 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Doe de meringue in een spuitzak en knip de punt van de spuitzak af.
Doe aan de buitenkant van de spuitzak waar de meringue uit de spuitzak komt, een klein beetje kleurstof.
Spuit de meringue toefjes op een bakplaat met 2 cm ruimte tussen elk toefje. En voeg om de 4 toefjes een beetje kleurstof toe aan de buitenkant van het spuitmondje van de spuitzak.
Bak de meringue toefjes 60 minuten in de oven.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C
Temperatuur heteluchtoven: 110 °C
Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.
Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en smeer de taart af met botercrème.
Bekleed de biscuittaart met witte fondant. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de fondant uit, groot genoeg om de taart te bekleden.
Smelt de Dr. Oetker chocodip volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet de chocodip op de bovenkant van de fondanttaart en strijk de chocolade een beetje naar de rand toe, zodat de chocolade iets over de rand heen loopt. Laat de chocodip hard worden.
Wanneer de meringue toefjes zijn afgekoeld kan je de taart decoreren met de meringue toefjes. Leuk is om een meringue toefje te verkruimelen en een beetje over de taart heen te strooien.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart