Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 10 - 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C
Temperatuur heteluchtoven: 110 °C
Teken op het bakpapier cirkels met 5 cm doorsnede.
Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap.
Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Nu ga je de kransjes maken. Maak op de cirkels (op het bakpapier), meringuekransjes door kleine toefjes meringue naast elkaar te spuiten. Zorg ervoor dat de toefjes elkaar raken. Zo maak je een kransvorm (zie foto) Heb je geen spuitzak? Maak dan kleine bergjes met twee eetlepels.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de Meringue kransjes ongeveer 10-15 minuten. Laat na het bakken de oven dicht en laat de meringue kransjes nog twee uur drogen in de gesloten oven.
Knip stukjes decoratie lint af en hang de meringue kransjes voorzichtig op in de kerstboom.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes