Klop de boter met een mixer met garden tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje suiker, vanillesuiker, zout en rum aroma toe.
Klop tot een samenhangend beslag ontstaat. Voeg terwijl je klopt een voor een de eieren toe. Klop na elk ei ongeveer een halve minuut.
Meng de bloem met het bakpoeder, zeef het mengsel en voeg beetje bij beetje de melk toe. Voeg melk toe totdat het beslag zo stevig is dat het moeilijk van een lepel afglijdt.
Verwarm de oven voor.
Baktijd: 50 - 65 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Vul de tulbandvorm met tweederde van het beslag. Meng het overgebleven beslag met de cacao en suiker. Voeg beetje bij beetje melk toe totdat het beslag zo stevig is dat het moeilijk van een lepel glijdt.
Doe het donkere beslag in de tulbandvorm. Draai met een vork in het beslag, zodat het marmereffect ontstaat. Zet de vorm daarna op een rooster en bak de marmercake tulband gaar en goudbruin.
Laat na het bakken de marmercake tulband tien minuten in de vorm afkoelen. Stort de marmercake tulband op een rooster en laat het afkoelen. Bestrooi de marmercake tulband met poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis