Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Doe de kokosmelk in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers eerst in de kokosmelk en beleg vervolgens de bodem van de springvorm met de lange vingers.
Bedek de lange vingers de dunne plakjes mango. Bewaar de rest van de kokosmelk, lange vingers en mangoplakjes voor later.
Doe het water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix en 3 eetlepels kokosrasp toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk de helft van de mango-kokos kwarkvulling op de lange vingers (bodem) en zet de tiramisu 10 minuten in de koeling. Beleg de kwarkvulling met de resterende - opnieuw in kokosmelk gedoopte - lange vingers en vervolgens weer met dunne plakjes mango.
Verdeel de rest van het mango kokosmengsel over de tweede laag lange vingers.
Plaats de mango kokos tiramisu 2½ in de koeling om op te stijven.
Opstijftijd: 150 Minuten
Spuit met slagroom kleine toefjes over de mango tiramisu en bestrooi deze met ca. 2 eetlepels kokosrasp. Versier als laatste met kleine stukjes mango.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart