Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Klop de slagroom met de suiker en Klop-fix luchtig. Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de slagroomtaart zodat deze niet verschuift en snijd de slagroomtaart voorzichtig horizontaal doormidden.
Bestrijk het onderste deel van de slagroomtaart met een dun laagje jam en ongeveer 1/4 van de slagroom.Leg het middelste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk deze zachtjes aan. Verdeel nog ca. 1/4 van de slagroom op de middelste taartbodem.
Leg het laatste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk deze zacht aan. Schep een klein deel van de slagroom op de taart, voldoende om de slagroomtaart geheel te bestrijken met room (maskeren).
Decoreer de rand van de slagroomtaart met Nougatine. Druk de Nougatine met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de slagroomtaart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de slagroomtaart versierd is.
Verdeel de slagroomtaart eerst eventueel in twaalf punten (niet snijden). Spuit de slagroomtaart naar wens op met slagroom en decoreer naar eigen inzicht met fruit.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart