Meng de witbroodmix, 1 zakje Vanillesuiker, kaneel en zout in een kom. Klop de melk los met het ei en roer het, vanuit het midden, door het bloemmengsel. Kneed het tot een glad wafels deeg en laat het luikse wafels deeg afgedekt op een lauwwarm plekje 30 minuten rusten.
Kneed de zachte boter door het wafels deeg. Kneed de parelsuiker of kandij door het wafel deeg. Vorm van het luikse wafels deeg 6 bolletjes van ca. 100 g en laat ze 15 minuten rusten.
Verhit het wafel-ijzer voor, maar vet het niet in. Leg een deegbol in het midden van het wafel-ijzer en druk het ijzer dicht.
Bak de luikse wafels in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Open het ijzer en wip de wafels met een vleesvorkje uit het ijzer. Bak zo nog 5 luikse wafels.
Klop de slagroom stijf met 1 zakje Vanillesuiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de aardbeien over de luikse wafels, spuit er een toef slagroom bij en schenk er wat aardbeiensaus over.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak